Talousohjaus on riskienhallintaa parhaimmillaan

Haluaisitko minimoida riskejä yrityksessäsi? 

Riskienhallinta. Yrityksesi koosta riippumatta, se on yksi yrityksesi ydinprosesseista. Liiketoiminnassasi teet jatkuvaa riskinottoa kuten, työntekijöiden rekrytointia, suurten investointipäätösten tekoa, sopimuksien tekoa, laadun seurantaa ja lainanottoa. Näihin prosesseihin liittyy aina olennaisesti taloudellinen näkökulma, jota ei voi jättää huomioimatta päätöksiä tehdessä. 

Liiketoimintasi tavoitteita tukevan talousohjauksen avulla saat päätöksenteon tueksi tärkeää informaatiota. Tässä muutama esimerkki: 

  • opit näkemään, miten vaikuttaa yrityksen taloudelliseen tilanteeseen lyhyellä ja pitkällä aikavälillä 
  • tiedät, mikä tiedossa olevista vaihtoehdoista on taloudellisesti järkevin yrityksellesi 
  • tiedostat, miten yrityksesi kykenee selviytymään mahdollisista lainanlyhennyksistä sekä lainanhoitokustannuksista, jos investointia rahoitetaan vieraalla pääomalla. 

Riskienhallinta on eräänlainen imagotekijä yrityksellesi, mitä tuet talousohjauksen avulla. Riskienhallinta toimii parhaimmillaan myös tehokkaana markkinointikeinona yrityksellesi, ja viestittää sidosryhmillesi, että yrityksessäsi huomioidaan yhteistyökumppanit, henkilöstö ja muut intressit. Koska lopulta, yrityksesi ja sidosryhmäsi ovat yhtä suurta perhettä, missä toisen päätökset vaikuttavat vähintään välillisesti myös muihin. 

Huomioitko sinä yrityksesi riskienhallinnassa taloudellisen näkökulman?  

Ota yhteyttä, jos haluat tehdä taloudellisesti varmempia päätöksiä yrityksessäsi! 

Markus Pakarinen, Finanstein Oy

Palvelut

Yritystalouden viisastenkivi

Pienteollisuusyrityksen toimitusjohtaja.

Minulla on jahtaamasi viisastenkivi, jonka avulla pystyt keskittymään paremmin yrityksesi kehittämiseen.

Ja mikä tärkeintä, saat nauttia levollisista yöunista pelkäämättä, että fokuksesi katoaisi päivittäisestä tekemisestäsi.

Jos haluat kuulla lisää tästä viisastenkivestä,

Tutustu Yritystalouden viisastenkiveen täältä.