Millainen on kulutietoinen yrittäjä?

Miten ennaltaehkäiset sen, ettei yrityksesi rahat tipahda turhaan kankkulan kaivoon? 

Mututuntumalla tehdyt hankintapäätökset aiheuttavat sinulle ennen pitkää joko maksuvaikeuksia tai vähintään muutaman unettoman yön. Olemalla tietoinen yrityksesi kuluista sekä seuraamalla niitä aktiivisesti, saat itsellesi varmuutta liiketoimintasi johtamiseen ja päätöksien tekemiseen. 

Kulutietoisuudella tarkoitetaan sitä, että yrityksessä tiedetään mahdollisimman tarkkaan ja reaaliaikaisesti, mihin yrityksen varoja käytetään. Samaan aikaan sinun on syytä tiedostaa, että kaikki liiketoiminta on lopulta erilaisten tavaroiden ja palveluiden ostamista sekä myymistä. Järkevän liiketoiminnan kannalta ei siis kannata pelätä myöskään kuluja. 

Kulutietoisena yrittäjänä tiedät: 

✔ miten paljon ja mihin raha liiketoiminnassasi on sitoutunut 

✔ kuinka paljon yrityksesi tuottamien palveluiden ja tuotteiden tekeminen oikeasti maksaa 

✔ paljon sinun täytyy myydä, jotta liiketoimintasi on kannattavaa. 

Kulutietoisessa yrityksessä koko henkilöstö osaa ajatella päätöksiensä syy-seuraussuhteita liiketoiminnan kannalta kestävästi. Mainio esimerkki tästä on ravintolaliiketoiminta: kokin viikoittain leikkaama ylimääräinen hukkaan heitetty kilo 39 €/kg maksavasta pihvilihasta, tarkoittaa vuositasolla yli 2000 € hävikkiä. Tästä osaat varmaan päätellä lopputuloksen, kun saman tempun tekee 5 kokkia? 

Yrityksesi talouskumppanina autan parhaani mukaan myös sinua tulemaan kulutietoisemmaksi yrittäjäksi, jolloin pystyt menestymään liiketoiminnassasi paremmin ja ennen kaikkea: tienaamaan enemmän rahaa. 

Ota yhteyttä! 

✉ markus@finanstein.fi  

📞 0504047254  

Markus Pakarinen, Finanstein Oy

Palvelut

Yritystalouden viisastenkivi

Pienteollisuusyrityksen toimitusjohtaja.

Minulla on jahtaamasi viisastenkivi, jonka avulla pystyt keskittymään paremmin yrityksesi kehittämiseen.

Ja mikä tärkeintä, saat nauttia levollisista yöunista pelkäämättä, että fokuksesi katoaisi päivittäisestä tekemisestäsi.

Jos haluat kuulla lisää tästä viisastenkivestä,

Tutustu Yritystalouden viisastenkiveen täältä.