Kirjanpitäjän työn väärät uskomukset

Kun illanistujaisissa puhe siirtyy työasioihin, ja joku paljastaa tekevänsä työtä kirjanpitäjänä, monen kuulijan mielessä alkaa muodostua vahvat ennakkoluulot kyseisestä henkilöstä. Kerron seuraavaksi 3 yleisintä kohtaamaani uskomusta, joita kirjanpitäjän työhön liitetään.

1) ”Työsihän on pelkkää mappien ja papereiden pyörittelyä päivästä toiseen”

Väärin. Tänä päivänä sähköinen taloushallinto alkaa olemaan enemmän sääntö kuin poikkeus. Tämä on vähentänyt radikaalisti kirjanpitäjien rutiinitöiden määrää, jolloin aikaa jää esim. paremmalle asiakaspalvelulle.

2) ”Työviikkosi ovat varmasti ihan samanlaisia viikosta toiseen”

Väärin. Modernin kirjanpitäjän työ elää asiakkaiden liiketoiminnan mukana, mikäli kirjanpitäjä toimii myös asiakkaidensa talousasiantuntijana tukien esim. budjetoinnissa tai talousraportoinnin kehittämisessä. Kirjanpitäjän työssä on myös paljon muistettavia päivämääriä. Deadlinet tuovat kuukausiin rutiineja, kuten muissakin töissä.

3) ”Työssäsi tuskin tarvitsee käyttää luovuutta, sehän on pelkkää lakien noudattamista”

Väärin. Yrityksen taloushallinto on laaja kokonaisuus, jonka eri osa-alueet vaativat välillä paljonkin luovuutta. Erityisesti talousohjaus vaatii luovuuden lisäksi hyvää liiketoiminnan sekä syy-seuraussuhteiden ymmärrystä.

Oletko sinä kuullut aiemmin tällaisista uskomuksista kirjapitäjän työstä?

Kaipaisitko yrityksellesi kirjanpitäjää, joka on aidosti kiinnostunut yrityksestäsi sekä auttaa sinua saavuttamaan liiketoiminnalle asettamasi tavoitteet? 

Ota yhteyttä! 

✉ markus@finanstein.fi  

📞 0504047254  

Markus Pakarinen, Finanstein Oy

Palvelut

Yritystalouden viisastenkivi

Pienteollisuusyrityksen toimitusjohtaja.

Minulla on jahtaamasi viisastenkivi, jonka avulla pystyt keskittymään paremmin yrityksesi kehittämiseen.

Ja mikä tärkeintä, saat nauttia levollisista yöunista pelkäämättä, että fokuksesi katoaisi päivittäisestä tekemisestäsi.

Jos haluat kuulla lisää tästä viisastenkivestä,

Tutustu Yritystalouden viisastenkiveen täältä.