Miten hoitaa yrityksen rahoitus?

Tiedätkö, millaisia rahoitusvaihtoehtoja sinulla on liiketoimintasi rahoittamiseen? 

Yrittäjänä löydät itsesi jossain yrityksesi elinkaaren vaiheessa tilanteesta, jossa tarvitset rahoitusta, joko liiketoimintasi kasvattamiseen tai esim. varaston ja muun liiketoimintaan sitoutuvan pääoman rahoitusta varten. Tilastojen mukaan yli puolet yrityksistä lopettaa toimintansa ensimmäisen kolmen toimintavuoden aikana. Tähän osasyynä on yrittäjien epätietoisuus erilaisista rahoitusmahdollisuuksista. 

Rahoituksen puute usein jarruttaa liiketoiminnan kasvamista siihen kokoluokkaan, joka mahdollistaa kannattavan liiketoiminnan. Investoinnit esim. markkinointiin, myyntiin, uuden koneen ostoon, työntekijän palkkaamiseen tai toimitilojen vuokraamiseen vaativat alkuvaiheen yritykseltä ulkopuolista rahoitusta, koska liiketoiminnan tulorahoitus ei riitä vielä kattamaan investointeihin tarvittavia euroja. 

Minkälaisia vaihtoehtoja sinulla sitten on liiketoimintasi rahoituksen järjestämiseksi? Poimin sinulle sopivimmat vaihtoehdot ja listasin niistä tärkeimmät huomiot: 

💰 Perinteinen pankkilaina – haasteellinen vaihtoehto alkuvaiheen yritykselle, koska pankki usein haluaa yritykseltä näyttöjä kannattavasta liiketoiminnasta pitemmältä aikaväliltä. 

💰 Finnveran rahoitus – mainio vaihtoehto, kun sinulla on rahoitustarpeita yrityksen perustamiseen, liiketoiminnan ostamiseen tai nykyisen liiketoimintasi laajentamiseen. Finnvera myöntää myös alkutakauksia, joka helpottaa pankkilainan saamista.  

Finnveran rahoituksista lisää tietoa löydät täältä. 

💰 Laskurahoitus – jos asiakkaasi vaativat sinulta pitkiä maksuaikoja, laskurahoitus on hyvä tapa kotiuttaa sinulle kuuluvat myyntisaatavat nopeammin pankkitilillesi, jolloin kassavirtasikin pysyy kunnossa.  

Fellow Finance tarjoaa yrityksille laskurahoitusta. Heidän palveluistaan voit lukea lisää täältä. 

💰 Business Finland – mikäli liiketoimintasi on jo kasvanut hiukan isompaan kokoluokkaan ja tähtäät kasvuun ja kansainvälistymiseen. Business Finland tarjoaa useita eri rahoitusinstrumentteja, joista tunnetuin lienee innovaatioseteli.  

Lisää Business Finlandin rahoitusvaihtoehdoista löydät täältä. 

💰 ELY-keskus – ELY tarjoaa rahoitusta pk-yrityksille, jotka omaavat kansainvälistymispotentiaalia tai toimivat maaseudulla. Rahoitusta voit hakea kasvupanostuksiin tai yrityksen perustamisvaiheeseen.  

Tutustu tämän linkin kautta lisää ELY:n tarjoamiin rahoitusvaihtoehtoihin. 

💰 Joukkorahoitus – voit kerätä rahoitusta isolta joukolta yksityisiä henkilöitä tai yrityksiä. Tämä rahoitusvaihtoehto ei sovellu alkuvaiheen yrityksille, koska yritykseesi sijoittavat pääsääntöisesti kaipaavat näyttöjä liikeideasi toimivuudesta. 

Harkitessasi joukkorahoitusta, suosittelen tutustumaan Invesdoriin, joka tarjoaa alustaa joukkorahoituksen järjestämiseen. 

💰 Leader – rahoitus – Leader toiminnan tarkoituksena on kehittää eri paikkakuntien elinvoimaisuutta rahoittamalla erilaisia kehittämishankkeita sekä tarjoamalla neuvoja erilaisten hankkeiden läpiviemiseksi. 

Lue lisää Leader-toiminnasta ja heidän tarjoamista rahoitusvaihtoehdoista. 

💰 Vakuudettomat yrityslainat – vakuudettomat lainat ovat tunnetusti rahoitusvaihtoehdoista se, jossa sinun täytyy olla erityisen tarkkana rahoituksen ehdoista, kuten lainan nosto-, hoito- ja käsittelykuluista sekä lainasta maksettavista koroista. Pienempiin rahoitustarpeisiin toimiva vaihtoehto, mutta isommissa lainoissa kulut voivat karata liian suuriksi. 

Yrityksesi talouskumppanina autan sinua hakemaan yrityksesi tilanteeseen sopivaa rahoitusta, jotta voit saavuttaa liiketoiminnalle asettamasi tavoitteet. 

Ota yhteyttä! 

✉ markus@finanstein.fi  

📞 0504047254  

Markus Pakarinen, Finanstein Oy

Palvelut

Yritystalouden viisastenkivi

Pienteollisuusyrityksen toimitusjohtaja.

Minulla on jahtaamasi viisastenkivi, jonka avulla pystyt keskittymään paremmin yrityksesi kehittämiseen.

Ja mikä tärkeintä, saat nauttia levollisista yöunista pelkäämättä, että fokuksesi katoaisi päivittäisestä tekemisestäsi.

Jos haluat kuulla lisää tästä viisastenkivestä,

Tutustu Yritystalouden viisastenkiveen täältä.