Miten teet ennakkoveron arvioimisesta helpompaa?

Oletko tilannut yrityksellesi jo ennakkoveron tälle tilikaudelle? 🤔 

Rakas vero🐻 haluaa, että maksat tuloveroja ennakkoon tulosta, jonka yrityksesi saa liiketoiminnasta tilikauden aikana. Tästä nimitys ennakkovero.  Ennakkoveron idea on täsmälleen sama, kun olisit palkansaajana työsuhteessa. Toimitat työnantajallesi verokortin ennakonpidätystä varten, jolloin työnantajasi tilittää verot puolestasi verokarhulle “ennakkoon”.  

 

Miten voit ennustaa TARKASTI liiketoimintasi tuloksen, jota sinulta kysytään ennakkoveroa tilatessasi OmaVerosta ja välttää samalla massiiviset mätkyt? Vastaukseni sinulle on: Et mitenkään! 🔮 

 

Käyttämällä aikaasi säännöllisesti yrityksesi budjetointiin eli talouden suunnitteluun ja seurantaan esim. neljännesvuosittain tai kuukausittain, pysyt kartalla siitä, kuinka liiketoimintasi tulos kehittyy tilikauden sisällä. Tällöin pystyt myös muokkaamaan maksettavan ennakkoveron määrää tilikauden sisällä. 📈 

 

Suunnittele ja seuraa siis aktiivisesti yrityksesi taloutta, jotta et joudu maksamaan liian suurta ennakkoveroa täysin turhaan tai ettet joudu maksamaan kohtuuttoman suuria jälkiveroja tilikauden päättymisen jälkeen, kun et osannut arvioida tuloksen määrää lähelle todellisuutta. Ylimääräisenä maksetut ennakkoverot saat tietenkin veronpalautuksena takaisin seuraavan tilikauden keskivaiheilla, mutta et kai halua antaa ilmaista lainaa vero🐻? Tuskin! 

 

Mikäli janoat lisätietoa, miten yrityksen ennakkovero käytännössä toimii. Tässä linkki verottajan sivuille, josta löydät lisätietoa aiheesta. 

Haluaisitko oppia suunnittelemaan ja seuraamaan yrityksesi taloutta säännöllisesti ja välttää samalla massiiviset jälkiverot?  

Ota yhteyttä, niin laitetaan yhdessä yrityksesi budjetti kuntoon:

✉ markus@finanstein.fi    

📞 0504047254   

Markus Pakarinen, Finanstein Oy

Palvelut

Yritystalouden viisastenkivi

Pienteollisuusyrityksen toimitusjohtaja.

Minulla on jahtaamasi viisastenkivi, jonka avulla pystyt keskittymään paremmin yrityksesi kehittämiseen.

Ja mikä tärkeintä, saat nauttia levollisista yöunista pelkäämättä, että fokuksesi katoaisi päivittäisestä tekemisestäsi.

Jos haluat kuulla lisää tästä viisastenkivestä,

Tutustu Yritystalouden viisastenkiveen täältä.